Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Π.ΚΑΤΗΦΕΣ ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ...ΣΕ ΝΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΡΕΝΤΗ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ στην ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ του ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ.
Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, τους πλημμυρισμένους δρόμους και το "112" που ηχούσε την ώρα της εκδηλωσης για περιορισμό των μετακινήσεων... η αίθουσα του Δημαρχείου της Νίκαιας αποδείχθηκε πολύ μικρή για να χωρέσει ο κόσμος που ήρθε να παρακολουθήσει την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Σε κλίμα ενθουσιασμού και με μαχητικό πνεύμα για ελπιδοφόρο και νικηφόρο αποτέλεσμα ο υποψήφιος Δήμαρχος Παναγιώτης Κατηφές που παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, μεταξύ άλλων τόνισε:
🚩Αυτό έρχεται να συμβολίσει η Λαϊκή Συσπείρωση, ότι ο ίδιος ο λαός και οι ανάγκες των πολλών θα είναι στο προσκήνιο. Ο λαός με τις διεκδικήσεις του, με τους αγώνες του και με τη Λαϊκή Συσπείρωση στη διοίκηση του Δήμου θα είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής της πόλης.
Λέμε καθαρά και ξάστερα για να ακουστεί παντού - και αυτό το μήνυμα οφείλουμε όλοι μας να μεταφέρουμε σε κάθε γωνιά της πόλης, σε κάθε σπίτι της Νίκαιας και του Ρέντη, ότι η Λαϊκή Συσπείρωση και οι υποψήφιοι της δεν ερχόμαστε ως έπαρχοι ή ως manager για να διοικήσουμε το Δήμο - αλλά θέλουμε από θέση διοίκησης του Δήμου να υπηρετήσουμε το λαό της πόλης, τους εργαζόμενους του Δήμου, τη νέα γενιά, τις ανάγκες τις τρίτης ηλικίας, κάθε κάτοικου αυτής της πόλης.
Όλοι εμείς οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης είμαστε ζωντανό κομμάτι του λαού της πόλης. Είμαστε όλοι αυτοί που δεν λείψαμε από κανέναν μικρό ή μεγάλο αγώνα - που μπήκαμε μπροστά για να αναδειχθούν όχι μόνο τα προβλήματα της πόλης, αλλά συνολικότερα τα προβλήματα του λαού μας.
🚩Απαντάμε σε όλους τους τόνους, ότι ΝΑΙ η Λαϊκή Συσπείρωση είναι εδώ - ότι η Λαϊκή Συσπείρωση μπαίνει μπροστά - ότι η Λαϊκή Συσπείρωση είναι έτοιμη μαζί με το λαό της πόλης να παλέψει, να αγωνιστεί να διεκδικήσει - και να είναι μια άλλη δημοτική αρχή - κι όχι άλλη μια δημοτική αρχή.
Γιατί η Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι μια άλλη δημοτική αρχή;
Γιατί ξέρουμε καλά ότι με ανάθεση δε λύνονται τα προβλήματα.
Γιατί ξέρουμε ότι ο λαός έχει τη δύναμη άμα το αποφασίσει να φέρει τα πάνω κάτω.
Γιατί εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στην οργανωμένη δύναμη του λαού και της νεολαίας.
Γιατί απέναντι στο αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο των Δήμων και της Περιφέρειας που έχουν συνδιαμορφώσει όλες οι μέχρι σήμερα Κυβερνήσεις - η απάντηση μπορεί να είναι μόνο αγωνιστική.
Γιατί ξέρουμε ότι χρειάζεται ρήξη με το θεσμικό πλαίσιο που θέλει τους Δήμους και τις Περιφέρειες γρανάζι για τα κέρδη των λίγων και κυρίως ξέρουμε ότι χρειάζεται ανατροπή των δυνάμεων που στηρίζουν αυτό το θεσμικό πλαίσιο και είναι τα ποδάρια τους την πόλη.
Και εδώ στην πόλη μας κοιτάμε το λαό καθαρά στα μάτια και του λέμε - ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΈΠΟΥΜΕ - ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΙΛΉΣΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΛΑΌΣ.
ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ότι εδώ στη Νίκαια και στο Ρέντη η Κυβέρνηση και η αντιλαϊκή πολιτική θα έχουν πραγματικό αντίπαλο - τον ίδιο το ΛΑΟ της πόλης με τη Λαϊκή Συσπείρωση στη διοίκηση του Δήμου.
🚩όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι εκλογές για τους Δήμους και τις Περιφέρειες έχουν πιο χαλαρό χαρακτήρα - ότι δήθεν ψηφίζουμε πρόσωπα και όχι πολιτικές - τους απαντάμε - ότι οι εκλογές είναι βαθιά πολιτικές, κρίνουν την καθημερινότητα μας, ακουμπάνε στις τσέπες μας, στοιχίζονται με τις αγωνίες των παιδιών μας για μόρφωση, αθλητισμό, πολιτισμό, διαμορφώνουν τους όρους διαβίωσης μας στην πόλη.
Για αυτό και δε τους χαρίζουμε τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Αλήθεια αφού δεν είναι τάχα μου πολιτικές - γιατί ο Πρωθυπουργός έχει θέσει ως στόχο της ΝΔ να βαφτεί όλος ο χάρτης μπλε μετά το βράδυ των εκλογών; Τους απαντάμε ότι μ αυτό το πλευρό να κοιμούνται. Να ξέρουν καλά ότι τους περιμένει το βράδυ των εκλογών η Πάτρα, η Ικαρία, η Καισαριανή και άλλοι Δήμοι.
Αλλά κυρίως τους περιμένουμε όλοι εμείς που είμαστε σήμερα εδώ- που δίνουμε τη δική μας μαχητική απάντηση και με την πίστη του δίκιου των πολλών τους λέμε –
όσα παιχνίδια και αν παίξουν, όσες συγκολλήσεις και αν κάνουν μεταξύ τους - το λαό της πόλης δεν τον έχουν στο τσεπάκι τους και να ξέρουν καλά ότι εδώ το βράδυ των εκλογών θα υπάρχει μεγάλη ανατροπή.
Την Κοκκινιά και το Ρέντη δεν θα αφήσουμε εμείς να την βάψουν μπλε - αλλά θα φροντίσουμε να βαφτεί με το κατακόκκινο του αγώνα, της διεκδίκησης, της αυτοθυσίας και της ανιδιοτέλειας.
Στην πόλη μας ταιριάζει μόνο το κόκκινο της ελπίδας - να το βάλουν καλά στο μυαλό τους.
Και απάντηση στην Κυβέρνηση της ΝΔ θα δώσει ο λαός μας με αγωνιστική δημοτική Αρχή τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Γι αυτό καλούμε κάθε Νικαιώτη και Ρεντιώτη που αισθάνεται αριστερός, αγωνιστής, προοδευτικός, δημοκράτης, να συμπορευτεί με τη Λαϊκή Συσπείρωση και να στείλει και από τη πόλη μας μήνυμα καταδίκης στη ΝΔ με τη Λαϊκή Συσπείρωση στη διοίκηση του Δήμου.
Η νίκη της Λαϊκής Συσπείρωσης θα είναι η μεγάλη νίκη του λαού και της νεολαίας στην πόλη μας.
Θα είναι η καταδίκη
στην υποχρηματοδότηση των σχολείων - στις σχολικές αίθουσες σε κοντέινερ - στην έλλειψη ελευθέρων χώρων που έχουν παραδοθεί σε επιχειρηματίες - στην φοροεπιδρομή στους δημότες - στην εγκατάλειψη του εμπορικού κέντρου - στα κλειστά μαγαζιά - στην υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του Δήμου - στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις - στα χρέη που έχουν μεγάλες επιχειρήσεις στο Δήμο και δεν ανοίγει ρουθούνι - στην παράδοση δημοτικών δραστηριοτήτων σε ιδιώτες - στα κλειστά και υποτιμημένα δημοτικά συμβούλια - στην απαξίωση των αιτημάτων των δημοτών - στην έλλειψη έργων υποδομής (όπως αντιπλημμυρικά έργα που έχει ανάγκη η πόλη) - η ανταποδοτικότητα στον αθλητισμό και τον πολιτισμό - στη δουλειά μέχρι τα 74 έτη που φέρνουν πλέον για τους συμβασιούχους μέσα από τους Δήμους.
🚩Οχι εμείς δεν είμαστε ανεξάρτητοι. Είμαστε εξαρτημένοι από τους αγώνες και τις αγωνίες του λαού μας.
Είμαστε το ψηφοδέλτιο που σε όλη την Ελλάδα, σε όλους τους Δήμους και τις Περιφέρειες έχουμε πολιτική ταυτότητα, πολιτική διαδρομή και παρακαταθήκη αγώνων, γι αυτό έχουμε και κοινή ονομασία στα ψηφοδέλτια μας σε όλη τη χώρα.
Είμαστε το ψηφοδέλτιο που στηρίζεται απο το ΚΚΕ και σ αυτό συμμετέχουν εκτός απο τους κομμουνιστές, δεκάδες τίμιοι, καθαροί, ανιδιοτελείς αγωνιστές.
· το ψ/δ μας είναι ένα ανοιχτό - μαχητικό -αγωνιστικό ψ/δ το οποίο συγκροτείται από ανθρώπους της πόλης που πραγματικά ο καθένας απο το δικό του μετερίζι - απο το χώρο που δρα και κινείται - μπαίνει μπροστά για να προσφέρει – και αυτή η προσφορά βρίσκει έκφραση στο κοινό μας αγώνα - για αλλαγή συσχετισμού στην πόλη μας πραγματικά για τις ανάγκες των πολλών και οχι για τα κέρδη των λίγων -όπως λέει και το σύνθημα μας.
· το ψ/δ μας είναι 50% ανανεωμένο - με συναγωνιστές που πρώτη φορά θέτουν υποψηφιότητα - το 25% έχει αναφορά στο χώρο της Παιδείας και των σχολείων της πόλης μας (εκπαιδευτικός ή εκλεγμένο μέλος σε Σύλλογο Γονέων) – έχουμε ανθρώπους απο τον αθλητισμό και ομάδες της πόλης μας (προπονητές και μέλη ΔΣ) - έχουμε ανθρώπους απο το χώρο του Πολιτισμού και καλλιτέχνες - έχουμε συνδικαλιστές καταξιωμένους στο χώρο τους – έχουμε ιατρούς της πόλης και άλλους επιστήμονες - έχουμε ανθρώπους με ζωντανή δράση σε προσφυγικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης μας και στις χορωδίες της πόλης – αλλά και συναγωνιστές από τον χώρο των αυτοαπασχολούμενων εμπόρων
🚩Στους Δήμους και τις Περιφέρειες δεν ψάχνουμε για διαφορές ανάμεσα στους εκλεκτούς των αστικών κομμάτων. Κάνουμε την πραγματική διαφορά.
Δίνουμε δύναμη στη δύναμή μας.
Δυναμώνουμε τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» , παντού.
Και εδώ σε Νίκαια και Ρέντη ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
και σας υποσχόμαστε όλοι οι υποψήφιοι ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό
έχουμε μπει στη μάχη με αυταπάρνηση
σας θέλουμε όλους δίπλα μας
σας καλούμε στο δρόμο του αγώνα και της ελπίδας να περπατήσουμε ΜΑΖΙ
γιατί όλοι εμείς εμπνεόμαστε απο τα λόγια του Μακρονησιώτη αγωνιστή Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της Νίκαιας της δεκαετίας του 50 Κώστα Γέμελου που έλεγε
"σ ευχαριστώ πατρίδα Κοκκινιά που με έμαθες να στέκομαι όρθιος μπροστά στους καιρούς και να κοιτάζω κατάματα το λαό"
γιατί ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ κοιτάμε καθαρά το λαό στα μάτια και λέμε
ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ - ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ
και να ακουστεί από την Κοκκινιά μέχρι το Ρέντη ξανά δυνατά το VENCEREMOS
●● ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΙΛΗΣΑΝ ΕΠΙΣΗΣ οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
- Σατολιάς Πέτρος
- Ιωακειμίδης Μάκης
- Παπαδόπουλος Κώστας
- Άρτεμης Στράτος
- Κατσανδρή Κατερίνα
- Τζαφάλιας Δημήτρης
- Σωτηράκης Τάσος
Και ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Στέλιος Μπενετάτος.
Όλες οι αντιδράσεις:
Εσείς, Γιώργος Λουίζος, Σούλα Κούρτη και 67 ακόμη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά (ΕΚΠ)«Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης.

  Γιγαντοπανό υπέρ του παλαιστινιακού λαού ανήρτησε σήμερα, Πέμπτη, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά (ΕΚΠ), στην πλαϊνή πρόσοψη του κτιρίου του ΕΚΠ. Στο γιγαντοπανό αναγράφεται: «Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης. Όχι στη συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο. Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό Κράτος στα σύνορα του 1967». Σε ανακοίνωσή του το ΕΚΠ αναφέρει τα εξής: «Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πειραιά στέκεται στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού που εδώ και 76 χρόνια δοκιμάζεται από την ισραηλινή κατοχή. Τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, όπως προσπαθούν να μας τα παρουσιάσουν τα ΜΜΕ, αξιοποιώντας την προπαγάνδα της ελληνικής κυβέρνησης που ακολουθεί πιστά το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Η όλο και μεγαλύτερη κατοχή του παλαιστινιακού κράτους όλα αυτά τα χρόνια έχει οδηγήσει στον θάνατο και στην προσφυγιά χιλιάδες παλαιστίνιους. Η γενοκτονία που συντελείται στην πολύπαθη Παλαιστίνη από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ έχει τη στήριξη τόσο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, όσο και

Ο μεγάλος Eric Cantona για την Παλαιστίνη

  Ο μεγάλος Eric Cantona «Η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστίνιων δεν σημαίνει ότι είσαι υπέρ της Χαμάς. Το να λες “Ελευθερία στην Παλαιστίνη” δεν σημαίνει ότι είσαι αντισημίτης ή θέλεις να φύγουν όλοι οι Εβραίοι. “Ελευθερία στην Παλαιστίνη” σημαίνει ελεύθερους Παλαιστίνιους από την ισραηλινή κατοχή που τους κλέβει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματά τους εδώ και 75 χρόνια. “Ελευθερία στην Παλαιστίνη” σημαίνει σταματήστε να μαντρώνετε 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιους στη μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή του κόσμου, εκ των οποίων τα μισά είναι παιδιά. “Ελευθερία στην Παλαιστίνη” σημαίνει τερματισμός του απαρτχάιντ που επέβαλε η ισραηλινή κυβέρνηση. “Ελευθερία στην Παλαιστίνη” σημαίνει δώστε στους Παλαιστίνιους τον έλεγχο των βασικών υποδομών στη γη τους» Eric Cantona

ΟΙ 98 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ

  ΟΙ 98 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΡΕΝΤΗ 1. Αγγελινιάδης Γιάννης, συνταξιούχος ΙΚΑ. Δημοτικός σύμβουλος. Μέλος ΔΣ του Εξωραϊστικού-Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αγίας Τριάδας. Πρώην αντιδήμαρχος Νίκαιας και πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού. 2. Αγρογιάννη Μαίρη, παθολόγος στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Νίκαιας, γενική γραμματέας της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας. 3. Αντζούς Πέτρος, συνταξιούχος οδηγός. Μέλος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ. Πρώην γενικός γραμματέας σωματείου επαγγελματιών οδηγών Αττικής-Βοιωτίας και νήσων Αργοσαρωνικού. 4. Αντικίδης Χρήστος, τελειόφοιτος Τεχνικής Εκπαίδευσης (πρώην ΚΕΤΕ) με ειδικότητα μηχανικός αυτοκινήτων. Πρώην αθλητής πυγμαχίας στον Άρη Νίκαιας. 5. Αντωνάτος Φάνης, καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αντιπρόεδρος της Β' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, πρόεδρος του Φιλενωτικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου Πολυκατοικιών Ρέντη «Η Ενότητα», μέλος του ΔΣ του Κεφαλλονίτικου Πολι